Футболната асоциация на Англия преговаря с УЕФА за преместване на финала на Шампионската лига на Острова. Срещата между Челси и Манчестър Сити трябва да се проведе на 29 май в Истанбул.

Ситуацията с нарастване на заразените от коронавирус в Турция е такава, че английското правителство постави страната в червения списък. Това означава, че всеки посетил държавата трябва да престои 10-дневна карантина в правителствен хотел при завръщането си във Великобритания. За елитните спортисти има изключение при пътуване, но и те трябва да спазят карантината. Правителството на Великобритания смята, че по-разумният вариант е финалът да се състои на Острова, тъй като участниците са два английски отбора. Така феновете ще могат да посетят двубоя.

Астън Вила предложи стадиона си за финала на Шампионска лига

Астън Вила предложи стадиона си за финала на Шампионска лига

Британското правителство подкрепи идеята

"Опасявам се, че трябва да поставим Турция в червения списък. Това означава, че фенове не трябва да пътуват до Турция. ФА говори с УЕФА. Отворени сме да сме домакин на финала, но това е решение на УЕФА", заяви министърът на транспорта Грант Шапс.

Изглежда, че това е ход, чрез който британското правителство се опитва да окаже натиск на европейската футболна централа. От УЕФА наскоро обявиха, че финалът остава в Истанбул и не бяха наясно с последното развитие. "В УЕФА разбрахме наскоро, че Турция е поставена в червения списък и ни трябва малко време, за да обмислим ситуацията", заяви говорител на централата.

Феновете на Сити и Челси получават по 4000 билета за финала в Истанбул

Феновете на Сити и Челси получават по 4000 билета за финала в Истанбул

Останалите пропуски ще бъдат за спонсори и официални лица