Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че ще се кандидатира за трети мандат начело на европейската футболна асоциация през следващата година.

Новината бе съобщена по време на среща на футболните федерации във Франкфурт, където в неделя ще се изтегли жребият за квалификациите за Евро 2024 в Германия.

"Президентът на УЕФА Александър Чеферин използва възможността да благодари лично на всички 55 асоциации за писмата с подрепа, които е получил през последните няколко седмици. Това означава, че той ще се кандидатира за нов мандат на предстоящия през 2023 година Конгрес на УЕФА в Португалия", съобщиха от организацията.

Чеферин стана седмият президент на УЕФА през 2016 година, когато замени Мишел Платини, който бе наказан заради корупция. Словенецът, който е адвокат по професия, бе преизбран за нов 4-годишен мандат през 2019 година.

През април 2021 година обаче 54-годишният Чеферин бе изправен пред много сериозно предизвикателство, когато 12 от най-големите клубове в Европа обявиха, че ще създават собствена Суперлига - план, който УЕФА поне засега успя да провали.