Отборите в Серия "А" гласуваха почти единодушно против предложението за промени в настоящия формат на Шампионската лига.

Отборите подкрепиха резолюция, според която квалификациите за европейските клубни турнири като Шампионската лига трябва да се базират на представянето в домашните първенства. Ювентус бе единственият клуб, който гласува против решението, докато Интер, Милан, Рома и Фиорентина се въздържаха.

Асоциацията на европейските клубове, която представлява най-силните отбори в региона, и УЕФА предложиха създаването на третодивизионна Европейска лига, която се основава на принципа на промоция и изпадане между дивизиите, според официално становище на официални лице. Най-високото ниво ще бъде новата версия на Шампионската лига, но 24 от 32 тима ще запазят местата си в надпреварата през следващия сезон, приключвайки традицията квалификацията да се печели през вътрешните шампионати.

Асоциацията на европейските клубове, чийто президент е Андреа Аниели (президент и на Ювентус), сподели, че идеята цели да подпомогне клубове извън водещите пет европейски първенства, осигурявайки им по-редовно участие в европейски мачове.

Висшата лига, Бундеслигата и Лига 1 вече се изказаха против предложението.

Президентът на Франция се обяви против промените в Шампионска лига

Президентът на Франция се обяви против промените в Шампионска лига