УЕФА ще компенсира 19 618 фенове на Ливърпул след финала на Шампионската лига.

Припомняме, че финалът на Шампионска лига 2022, в който играха Ливърпул и Реал (Мадрид), беше преместен от Санкт Петербург в Париж. Началото на мача се забави с 36 минути заради организационни проблеми.

Първоначално УЕФА и френският вътрешен министър Жералд Дарманен обвиниха феновете на Ливърпул за инцидента: "Турникетите бяха блокирани от хиляди фенове, които купиха фалшиви билети, които не работеха на входа." Ливърпул защити феновете и посочи проблеми с влизането на стадиона и нарушения на сигурността.

Президентът на Наполи с жестока атака по ФИФА: Откраданаха милиарди, никой не ги контролира

Президентът на Наполи с жестока атака по ФИФА: Откраданаха милиарди, никой не ги контролира

Ето какво каза

УЕФА поръча доклад на независима експертна комисия, въз основа на който стана ясно, че именно УЕФА носи основната отговорност за започналите безредици.

Днес организацията обяви, че ще плати обезщетение на феновете на Ливърпул. Разчита се на тези, които не са могли да влязат на Стад дьо Франс преди 21:00 часа местно време или изобщо не са могли да влязат на стадиона. Така обезщетение се дължи на 19 618 фенове на Ливърпул. За да защити личните данни на феновете, Ливърпул ще плати средствата (тъй като билетите са закупени чрез клуба), а след това УЕФА ще компенсира клуба за всички разходи.