Българският специалист Веселин Бранимиров остава в украинското първенство и ще работи във Ворскла (Полтава). Бранимиров отново е част от щаба на Виктор Скрипник, който напусна Зоря (Луганск). Скрипник, Бранимиров и целият щаб днес бяха представени като нов треньорски екип на "зелените" от Полтава. Отборът е на лагер край полската столица Варшава и вероятно там ще играе и мачовете си от турнира Лига на Конференциите, където се класира. Техен съперник във втория кръг е АИК (Стокхолм, Швеция), а срещите са насрочени за на 21-и и 28-и юли. Първата е в Стокхолм.

Веселин Бранимиров се оказа в основата на грузинския възход

Тренирал е шестима от сегашните им национали

До миналата година Бранимиров беше част от треньорския екип на Заря (Луганск), а прибирането му в България в първите дни на военната агресия на руската армия се превърна в централна тема за българските медии. Украинското първенство не завърши, временното класиране беше прието от УЕФА за крайно.

Но в Украйна са категорични, че футболно първенство за сезон 2022/2023 ще има и 16-те отбора вече се подготвят за новия сезон. Въпреки че страната е във война, очакванията са първенството да се проведе в два или три града. За момента се оглежда състоянието на стадиони в Киев, Лвов и Ужгород, който се намира на самата граница със Словакия.

Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев), Металист (Харков) отдавна водят подготовка и дори играят контролни срещи из цяла Европа. Един по един стартират работа на терен и останалите отбори.