Медиите в Полша не спират да хвалят българския нападател Алекс Колев за играта му и най-вече заради гола му срещу Вилса (Краков) при победата на неговия Стал (Миелец) от четвъртия кръг на Екстракласа. Българинът се разписа със страхотен удар в 42-ата минута. Тогава 28-годишният нападател простреля неспасяемо с левия крак извън наказателното поле вратаря Павел Кежчек за 1:0. В крайна сметка Стал спечели с 2:1 и така се поздрави с първа победа над гранда от Краков от 21 години насам. Другият българин в състава от Миелец Божидар Чорбаждийски лекува контузия и не бе в състава.

"Попадението на Колев със сигурност ще спечели наградата за най-красив гол. Стал може да празнува, след като първата победа за сезона дойде срещу отбор, който не бе побеждаван много-много отдавна", написаха местните медии.

За Колев това бе четвърти мач от началото на сезона и втори като титуляр. С играта си от вчера обаче пресата прогнозира, че именно Колев ще бъде основната надежда на Стал за голове през шампионата. Към момента тимът от Южна Полша се намира на осма позиция с актив от четири точки. Със същия актив е и Висла (Краков). Лидер засега е Лех (Познан) с десет.