Българският специалист Ивайло Петев, който е селекционер на Босна и Херцеговина, получи заслужени похвали от медиите в страната. Тимът се класира за Лига "А" на турнира Лига на нациите. Това се случи, след като отборът победи с 1:0 основния си съперник Черна гора. Така Босна е на първо място в групата с 11 точки, с което си спечели промоция за Лига "А" в следващото издание на Лигата на нациите. В последния кръг босненците ще гостуват на Румъния.

Заглавията в пресата бяха еуфорични. Едно от тях в SportSport.ba. отдели специално внимание на Ивайло Петев. "Селекционерът Ивайло Петев води Босна по перфектен начин. Той свърши перфектна работа в разузнаването на противника и играчите изпълниха всичките му инструкции на терена".

Ивайло Петев е изключително щастилив след успеха на Босна и Херцеговина над Черна гора

Ивайло Петев е изключително щастилив след успеха на Босна и Херцеговина над Черна гора

Селекцията на българския специалист спечели групата

Други гласяха: "Великолепна игра за отбора на Босна и Херцеговина", "Драконите сразиха Черна гора и са в елита на Лигата на нациите", "Страхотна нощ за босненския футбол. Ще се празнува до зори, постигнахме голям успех", отбелязват спортните издания в Босна и Херцеговина, цитирани от Мач Телеграф.

Със спечелването на своята група Босна си осигури бараж за Евро 2024. В страната очакват с нетърпение и жребия за европейските квалификации. Босна ще бъде в урна 2, така че успехът наистина е голям. Сериозно коментирано от медиите в страната е какъв приход е донесъл националният отбор. Отбелязва се, че за спечелването на групата футболната федерация ще получи от УЕФА 3 млн. евро плюс още 2,25 млн. само за участието си в Лига "А" при следващото издание на турнира.