В Барселона са доволни от адаптацията и представянето на българския юношески национал Мартин Георгиев. Това заяви пред "Спортал" босът на Славия Венцеслав Стефанов. Вчера юношата на белите се включи в тренировката на първия отбор на каталунците, като в двустранната игра наставникът на испанския гранд Шави е поставил Мартин до легендата Жерард Пике.

"Отзивите за Мартин Георгиев от Барселона са положителни. Хората са доволни от него и аз съм сигурен, че пред Мартин има много голям футбол. Това е клуб на световно ниво, там случайни не взимат. Мартин ще успее, защото е едно възпитано, съвестно момче, лоялен и сериозен е, от добро семейство, истински славист. Бъдещето е пред него.

Нали знаете, че който се смее последен, се смее най-добре. Ха-ха, моят смях е за завистниците, интригантите и "доброжелателите". И за всички онези, които продължават да залагат на чужденци от кол и въже, а не на българчета. Когато нашите момчета започнат да получават шанс, тогава ще се върнат успехите на българския футбол. Не си спомням да беше пълно с чужденци, когато се градеше поколението от САЩ"94. Иначе Стоичков, Костадинов и Пенев щяха ли да се развият и да стигнат до силните клубове? Славия залага на българското.

За първенството не може да се каже още нищо конкретно, борбата е в твърде ранна фаза. Все пак си мисля, че вече се открои един отбор над останалите - Лудогорец, който отново изглежда по-силен от всички конкуренти. Не смятам, че някой ще успее да ги свали от върха, поне за момента така изглежда", заяви Венцеслав Стефанов.

Мартин Георгиев тренира с първия отбор на Барселона

Мартин Георгиев тренира с първия отбор на Барселона

Българският защитник с първа тренировка с представителния състав на Барселона