- Треньорът на "Анжи" Омар Тетрадзе призна пред руските медии, че Юсеф Рабех те е ограбил, преди да избяга - пребъркал ти е джобовете, а когато си се прибрал в хотела след контролата, не си намерил нито парите си, нито него. Истина ли е това?

- Да. И не става въпрос за 50 евро, а за по-голяма сума. Но от клуба ме помолиха да не говоря по този въпрос.

- Без да конкретизираш, много сериозно ли те ужили Рабех?

- Няма смисъл да говоря дали са били 50, 500 или 5000 евро. И без това ще ми ги върнат тези пари.

- От "Анжи" ли ще ти ги върнат?

- Друг човек, свързан с футболния клуб. Но имам уверението, че ще ми бъдат върнати, така че повече не искам да говоря за това.

- Какво беше отношението в "Анжи" към Рабех, мислиха ли въобще да го търсят и да го връщат в отбора?

- Отписаха го още отдавна. Прекратяват му договора, който даже не мисля, че е влизал в сила. Обмисляха да го съдят във ФИФА. Случаят е подобен на този със Здравко Лазаров, който бе съден от бившия си клуб в Турция ("Ерджиеспор" - б.а.) за над 200 000 евро заради неправомерно разтрогнат договор. Той също си беше тръгнал не по правилата, доколкото си спомням.

- За разлика от мароканеца, ти се представяш добре в новия си отбор - вкарваш в контролите, очертава се да бъдеш основен играч...

- Контролите нямат нищо общо със започващото първенство. Имаме потенциал. Млад отбор сме. Трябва да се сработим и ще има резултати. Определено има организация, за да можем да останем в елита - това е целта. Все пак "Анжи" е новак в групата. Относно моята роля - не мисля, че който и да е треньор, имащ футболист в добра форма, не би го пускал. В който и отбор да си, показваш ли нужните качества, ще играеш.

- Според беглеца Рабех в "Анжи" няма организация и цари непрофесионализъм. Това била причината да си тръгне, след като бил в голям клуб и попаднал в малък. Ти какво смяташ? Каква е причината да стоиш при тези "непрофесионалисти"?

- Има професионализъм. Това, че Рабех не е професионалист, вече е друга тема. Това, че в "Левски" са му позволявали да си прави каквото поиска и да си живее в свой свят, си е негов проблем. Не знам колко е получавал там, но съм убеден, че парите тук са три-четири пъти повече. Руското първенство е много по-добро от българското. Самият отбор на "Анжи" е на нивото на водещите клубове в България. Аз за разлика от Рабех думата "професионализъм" я разбирам по друг начин.

- Когато го попитах дали ти си бил единственият му приятел в "Анжи", той отвърна: "Той не ми беше приятел. Беше ми враг. Той е от ЦСКА, а аз - от "Левски". Нямах приятели там." Как ще коментираш това?

- Обади ми се мой приятел и ми каза за това. Не знаех дали наистина Рабех го е казал. Това показва само колко ниско ниво е. Доразкрива неговата глупост. Аз му помагах за какво ли не. Тук му върших сумаси истории, защото той нито знае език, нито нищо. Изглежда, наистина е глупав.

- Понасъбрахте се доста българи в руското първенство, познаваш ли тези, които вече са се утвърдили там - примерно в "Амкар"? Би ли потърсил съвети?

- Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков лично не ги познавам, но предполагам, че скоро ще се запознаем. Благой Георгиев ми е познат - не сме близки, но си имам приказка с него. Сега дойдоха и двамата Ивановци от ЦСКА в "Алания". Това е хубаво за България. Все пак руското първенство е пето в света. Всеки един български футболист, докоснал се до него, може да бъде доволен.

- Звъннаха ли ти Иван Иванов и Иван Стоянов, като се разбра, че вече ще сте съперници в Русия?

- Да, говорихме. Те бяха в Анталия. Щяхме да се виждаме, но покрай мачове и тренировки не успяхме.

- Яд ли те е, че си тръгна от "Българска армия", преди да спечелиш титли, фенове и да станеш примерно Принца на ЦСКА?

- Чак да ме е яд - не, защото така или иначе вече съм на друго ниво. Но наистина съжалявам малко или много, защото на мен ми се играеше в ЦСКА и исках да направя що-годе добро име с червения екип.

- Когато дойде моментът за връщане в българското първенство, само в ЦСКА ли би се върнал?

- Аз по принцип съм реалист и се целя в най-доброто. Предполагам, че ако има вариант да се върна в България, ще гледам да е в отбора, който към този момент е най-добре представящ се.

- Накрая ще те върна към "Ботев", как ще коментираш случилото се с клуба?

- Мъка ми е. Тежко ми беше да гледам, защото съм си ботевист и не го крия. Израснал съм в този отбор. "Ботев" ми е дал първите крачки във футбола. Много жалко се получи. Надявам се един ден да се върна да играя в "Ботев", но в шампионски отбор на "Ботев", който да се бори за първите места. Защото клубът го заслужава, на базата на традициите си и публиката, която има.

- Бил си в кухнята на отбора, Христолов ли наистина съсипа "Ботев", както смята мнозинството от феновете?

- Главната вина е на Христолов, да. Той е главният виновник. Вече смея да го твърдя - на 99 процента той съсипа клуба.