Огромно признание за българското съдийство, Радослав Гидженов ще ръководи финала на Европейското първенство за юноши до 17 години. Двубоят за титлата между Португалия и Италия ще се проведе на 5 юни, в Лимасол.

Гидженов се представя невероятно до момента в срещите, които ръководи, и напълно заслужено спечели доверието на Съдийската комисия на УЕФА. От нейна страна пряк отговорник за турнира е известният от близкото минало нидерландски арбитър, Бьорн Кайперс. Той е останал впечатлен от качествата на българския рефер, като лично е настоял Гидженов да ръководи финала.

В надпреварата взеха участие съдии от 12 държави, като имаше представители на всички водещи футболни сили, което е допълнително признание за успешното представяне на българския арбитър. Финалът на Европейското за юноши до 17 г. ще бъде достоен финал на сезона за Радослав Гидженов, който бе страхотен в българското първенство и ръководи едни от най-тежките двубои през кампанията. Заедно с него на финала участие ще вземе и асистент-съдията Петър Митрев, който също е безпогрешен до момента, в турнира.

Ръководството на БФС и Съдийската комисия изказват своята гордост от назначението и пожелават на съдиите ни да се представят по същия успешен начин във финала.