Професионалната футболна лига на Румъния определи за първи път Ивайло Петев за треньор на кръга. Българският специалист изведе Университатя (Крайова) до втора поредна победа - 3:2 като гост на Петролул (Плоещ) снощи. Този успех е гаранция за отбора на Петев, че ще участва в плейофа за титлата и местата за Европа.

"Той има заслугата да тласне отбора си към победа в труден момент, след като се стигна до равенство 2:2 в началото на второто полувреме. Петев се справи добре с мач срещу изключително силен съперник у дома", пише сайтът на Лигата в анотацията си за бившия селекционер на националните отбори на България и Босна и Херцеговина.

Професионалната футболна лига на Румъния определи и първите 11 най-добри футболисти след 28-ия кръг. Един от футболистите в идеалния отбор е бившият защитник на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро, който през това лято пристигна в Университатя (Клуж) от руския Пари Нижни Новгород. Двама от играчите са от отбора на Петев - Щефан Байарам, който се разписа два пъти при успеха в Плоещ, както и Алексндру Митрица, записал се с гол и пас.

Останалите са вратарят Аднан Голубович (Динамо Букурещ), Кристофър Браун (Рапид), Денис Чиботариу (Сепси), Роберт Бъдеску (Рапид), Домагой Павичич (Динамо Букурещ), Николае Пъун (Сепси), Албион Рахмани (Рапид), Флоринел Коман (ФКСБ).

Петев отново беше попитан дали е притеснен за бъдещето си, след като Университатя изостана от битката за първото място. Той обаче прие със смях въпроса, чукна на дърво на масата в залата каза: "Не ме е страх от нищо". А когато журналистите го попитаха за заглавията в медиите по тази тема, той отговори: "Не ме вълнуват. Моята цел е да спечеля следващия мач".

Петев: Съдиите ни откраднаха между 8 и 10 точки

Петев: Съдиите ни откраднаха между 8 и 10 точки

Българинът се оплака от съдиите в съседката ни Румъния