Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем поредни мача без загуба, от които три победи, но това не пречи на медиите в Румъния да се съмняват в бъдещето му начело на отбора.

В последната среща от редовния сезон Петев спечели градското дерби с ФК У Крайова 1948 с 2:1, по президентът Михай Ротару беше попитан за позицията на Ивайло Петев. Без да се замисли, бизнесменът заяви, че не може и дума да става българският треньор да напусне отбора. Освен това, Петев беше избран и за треньор на кръга. Но тези факти явно не означават нищо.

"Не, не, не обмисляме смяна на Петев. Вече прекалих - с четвърти треньор сме този сезон. Негово беше решението да извади Крецу и трябва да признаем, че му се получи. Целият отбор заслужава поздравления", каза Михай Ротару в "Digi Sport Special", коментирайки мача с ФК У Крайова 1948.

Освен Ивайло Петев, от март 2023-а досега на техническата скамейка бяха още Еуген Нягое, Лауренциу Регекампф и Корнелиу Папура. Амбициите на Университатя бяха за шампионска титла, но явно потенциалът на тима на този етап не позволява да се мисли за подобно нещо.

В същото телевизионно шоу постът на Петев коментираха бившият рефер на ФИФА Константин Зота и президентът на Борда на директорите на ФКСБ Михай Стойка. Зота е категоричен, че единствено победата в неделя е спасила поста на българина. Слухове за уволнението на Петев вървяха и след равенството 2:2 при гостуването на Ботошани в средата на февруари.

"Ако беше загубил (в неделя с c У Крайова 1948 - б.р) ви гарантирам, че това щеше да бъде последният му мач", заяви Зота. И той, и Михай Стоика коментираха, че незнанието на румънски език продължава да бъде бариера в общуването със собствените играчи, но и с пресата. От своя страна българският треньор е изненадан, че огромна част от футболистите не знаят английски език.

Първото полувреме беше лошо за нас, допуснахме няколко грешки и при една от тях ни вкараха гол. Но през второто полувреме коригирахме някои неща. Имахме и други възможности за гол, но не успяхме. Тези мачове трябва да се спечелят. Мисля, че заслужихме трите точки. Няма да разкривам какво сме говорили в съблекалнята, но смятам сега бях пределно ясен и имаше ефект, обясни от своя страна бившият национален треньор на България и на Босна и Херцеговина.

В плейофите в Румъния отборите стартират с точков актив, който е на половина на спечеления в редовния сезон. В групата за титлата Университатя започва като гост на ЧФР Клуж на 16-и март (събота).

След среща с президента: Петев остава начело на Университатя (Крайова)

След среща с президента: Петев остава начело на Университатя (Крайова)

Ето подробности