Между 6 и 8 седмици няма да може да играе българският защитник на германския Кемницер Костадин Велков. Футболистът претърпя операция в Хале. Причината - разкъсване на вътрешната страна на менискуса на десния крак.

Миналата седмица по време на контрола на Кемницер Велков усети болка и бе сменен принудително. 30-годишният бранител е титуляр в състава на завърналия се в III лига тим и контузията му отваря проблем за треньора Давид Бергнер, който използва силни думи по темата.

"Плащаме висока цена с отсъствието на Коко - не само от спортна, но и от човешка гледна точка. Желанието му да се труди показва точно какво представлява той. Именно това ще му помогне в трудната рехабилитационна фаза. Ще дадем на Коко цялото време, което му е нужно, както и подкрепата си, за да може скоро отново да е готов за игра", обяви Бергнер пред клубния сайт, цитиран от "24 часа".

"Веднага след излизането от болница ще стартирам рехабилитационна програма с нашите физиотерапевти. С тях ще работим за това колкото се може по-бързо да се завърна на терена", пък бяха думите на Велков, който от новия сезон той ще е съотборник в Кемницер с национала Георги Сърмов.

Кирил Десподов с първи гол за Каляри, вкара на аматьори в учебна игра

Кирил Десподов с първи гол за Каляри

Националът вкара на аматьорски клуб в контрола