Според изданието "БИЗНЕС Online", ръководството на Рубин (Казан) вече е започнало преговори със Спартак (Москва), за да бъде изяснено при какви условия клубът ще може да купи Ивелин Попов. 

Изданието подчертава, че освен с играта си, българинът е впечатлил шефовете и с начина, по който се адаптира в новата за него среда и за кратко време се превърна в един от лидерите на тима.

В момента Попето е под наем в Казан, където се разписа още в дебюта си срещу Анжи (1:1), след това вкара и на Урал при равенството в Екатеринбург (1:1), а вчера на два пъти прониза вратата на Ахмат в дербито на Кавказ, завършило с успех за неговия тим с 3:2. 

Ивелин Попов с нови два гола за Рубин (Казан)

Попето не спира да бележи за Рубин (Казан)

Българският национал се развихри срещу Ахмат (Грозни)

От Рубин не платиха никаква сума при договорката за наема, а освен това покриват и едва една трета от заплатата на българския национал. В случай на трансфер обаче, казанци ще трябва да извадят сериозна сума. Специализираният сайт "Transfermarkt" оценява Попов на 3.5 милиона евро, но от Спартак са склонни да поискат повече. Освен това, на този етап Рубин не е готов да плаща заплатата на българина от 1.8 милиона евро, тъй като още не е ясно с какъв бюджет ще разполага клуба през следващия сезон.