Футболист №1 на България Иван Иванов претърпя втора операция на коляното. Интервенцията в клиника в Базел е била рутинна - за почистване и изваждане на имплант, който бе сложен през януари. Иванов е един от пионерите за абсолютно ново лечение на скъсана предна кръстна връзка, използвано досега единствено от швейцарски медици. Подобна технология не е експериментирана в никоя друга държава. Традиционно скъсаната връзка "се зашива".

Иванов продължава по план рехабилитацията си. Железният защитник празнува с футболистите на "Базел" спечелената шампионска купа. С нея Иванов вече е шампион на 3 държави - на България с ЦСКА, на Сърбия с "Партизан" и сега на Швейцария.

Има вероятност бранителя с прозвище Русия да изгледа на живо приятелския мач на националния отбор срещу Канада, който ще се играе в австрийското градче Рицинг в петък от 18,30 часа.

Лекарите прогнозират, че Иванов ще се завърне на терена за старта на евроквалификациите - на 9 септември срещу Азербайджан в Баку. Но при подобни контузии пълна яснота има когато играчът почне да тренира с топка и при максимално натоварване.