Националът на Бългалия Илия Груев не скри вълнението си преди финалния плейоф за влизане във Висшата лига между съставите на Лийдс и Саутхемптън. Двата отбора ще определят последния участник в елита на Англия през следващата кампания.

Лийдс достигна до решителния двубой на "Уембли" след категоричен успех над Норич в полуфинала, за който Груев имаше основна заслуга, реализирайки първото попадение за крайната победа с 4:0.

Митичният стадион в английската столица ще бъде пълен до краен предел, като Груев вярва, че емоциите по време на финала ще бъдат незабравими както за него, така и за всички симпатизиращи на Лийдс. Финалът ще бъде в неделя, от 17:00 часа.

"Стадионът ще бъде пълен, а освен това мачът ще бъде гледан от много хора в много държави. Играем футбол точно заради такива мачове. Разбира се, бяхме малко разочаровани след последния мач от сезона, когато разбрахме, че няма да се класираме директно. Сега обаче имаме нов шанс да го сторим и точно затова полфубиналът бе толкова важен. Сега ще бъде още по-добре да отидем на "Уембли" за толкова голямо събитие. Атмосферата и емоциите в този мач ще бъдат невероятни", сподели Илия Груев-младши.

"В града се усеща колко хора очакват този мач. Чувства се след мача с Норич и е прекрасно, защото много хора говорят само за това. През целия сезон нашите фенове бяха страхотни. Атмосферата срещу Норич обаче бе невероятна. Мисля си, че на "Уембли" нашите фенове ще направят така, че да се чувстваме като у дома, а това ни дава много мотивация и енергия", добави още той.