Илиан Илиев наскоро парафира договор с новака в казахстанския елит Алтай, но в крайна сметка разтрогна след няколко дни, тъй като от местната федерация извадиха тима му от елита.

На въпрос, какво се е случило в Алтай и дали всичко около разтрогването на договора, на него и помощника му Петьо Костадинов, с тима вече е наред, той обясни внимателно ситуацията.

"Да, за съжаление клубът не получи лиценз за Висшата лига и трябваше да се разделим с Алтай. Скоро подписахме документите за разтрогване на договорите ни - на мен и на помощника ми Петьо Костадинов", коментира Win7sport.com.

Според него качеството на футбола у нас ще се повиши с идването на пролетта и по-добрите терени, тъй като до момента времето не бе особено добро и съответно добрите терени бяха истинска рядкост.

Илиев наблюдава български мачове, но когато има възможност. "Когато имам възможност гледам някои български мачове. За нивото обаче е трудно да се каже на този етап, тъй като и терените не бяха в най-доброто си състояние в началото на годината".