Българският защитник Георги Пашов се превърна в основна фигура за Академика Клинчени след трансфера си в румънския елитен клуб през лятото.

Пашов започна като титуляр във всичките 11 мача в първенството, разписа се за първи път при победата с 1:0 над Виторул по-рано през месеца, а отборът се представя много силно и заема петото място във временното касиране.

"Радвам се, че успях да се утвърдя в титулярния състав на Академия, но това ми е работата. Искам да помогна на отбора с уменията и качествата ми. Имаме добри играчи, но най-важното е да бъдем силни като отбор, като колектив и да печелим мачове. Засега всичко върви по план, дори по-добре. Затова съм щастлив", коментира Пашов в интервю за клубната телевизия.

Георги Пашов поласкан от интереса на Стяуа

Георги Пашов поласкан от интереса на Стяуа

"Приятно ми е, че съм трансферна цел на голям отбор"

Интерес към десния бранител през лятото имаше от няколко клуба от България и чужбина. Той беше предложен и на Левски, но от "Герена" прецениха да не го привличат. "Доволен съм, че през лятото реших да дойда тук. Много съм щастлив, че съм в Академика Кличнени. Чувствам се добре тук и чувствам доверието на треньорите, съотборниците, ръководството, което ме прави още по-щастлив", допълни той.

Силните изяви на Пашов през есента пък предизвикаха интереса на лидера Стяуа Букурещ, за който в местната преса се появиха информации, че ще направи опит за го привлече през януари. "Всеки играч иска да се развива и мисли за следващата крачка, когато се чувства готов за това, но в този момент съм изцяло концентриран върху следващия ни мач, защото това е най-важното в момента. Давам 100 процента във всяка среща. Ако през зимата дойде добра оферта, ще седнем и ще говорим, но сега съм изцяло фокусиран върху представянето ми в Академика Клинчени", каза българинът.

Пашов вече познава румънския футбол и смята, че първенството е много конкурентно. "Първенството е на доста добро ниво. Всички отбори са доста равностойни. Няма лесни съперници, които можеш да победиш без затруднения. Конкуренцията е сериозна. Всеки мач е труден и трябва максимално раздаване, за да победиш", каза българинът.

"Хубаво е, че сме в първата шестица. Ще бъде отлично, ако успеем да задържим мястото си в топ 6 и да играем в плейофите за титлата. Смятам, че имаме всички необходими качества в отбора, за да успеем. С максимална концентрация, себераздаване и силен колектив можем да го постигнем", допълни той.