Националът на България Георги Костадинов даде специално интервю за руския сайт "Чемпионат". Бившият халф на Левски в момента следва право в Софийски Университет и призна, че се подготвя усилено за своите изпити. Това кара Костадинов да става рано, за да чете преди тренировка. В интервюто, полузащитникът разкри интересна случка от мач на Левски за Купата на България през 2015г.

"Преминавам сесията задочно. Дават ми огромно количество задачи и аз трябва да прочета нужната литература и да се подготвя. Сега учебниците са само два (по 500 страници), но миналата година имах изпит по гражданско право и там имаше три огромни книги по 750 страници. Четох ги повече от 3 месеца и ми беше много трудно. С Арсенал имахме по две тренировки на ден. Трябваше да ставам в 6 сутринта, за да уча до 9. След тренировките вместо да си почивам продължавах с четенето, затова не се възстановявах много добре. Всеки ден ученето ми отнемаше по шест-седем часа. Сега книгите не са толкова обемни, затова ставам малко по-късно. Да кажем, не в 6, а в 7.30 часа", споделя Костадинов.

"Моите родители са образовани хора. Майка ми е учител, баща ми - адвокат. Мама стана директор на училището, в което учих до 14 години. След това влязох в една от най-добрите гимназия в Бургас със засилено изучаване на английски език. На приемния изпит изкарах високи оценки и постъпих в Юридическия факултет на Софийския университет - най-добрия в страната. Обикновено тази специалност се учи 6 години, но тъй като съм български национал, при мен тя продължава 8 години. Дадоха ми две допълнителни години, за да се подготвя за държавния изпит, който е тази пролет. Моята специалност е наказателно право, уча дистанционно. Образованието винаги е било много важно за мен и като дете бях един от най-добрите сред съучениците ми. В България имаме поговорка: "Дори кралят трябва да има занаят". Сега съм футболист, но утре мога да се контузя и тогава какво ще правя? За да издържа семейството си, всеки човек се нуждае от образование", каза още националът.

Георги Костадинов претърпя операция на носа

Георги Костадинов претърпя операция на носа

Носът на халфа на Арсенал Тула беше счупен по време на мача от руското първенство срещу Краснодар на 30-и септември

"Сега основната част от обучението е зад гърба ми, готвя се за финалния изпит. Но преди ми се налагаше да ходя в университета по 2-3 седмици в годината. Имаше ситуации, когато имах изпит в деня на мача. Например миналата година изпитът съвпадна с деня на мача с Ростов (0:0) и се наложи да го пропусна. Веднъж Левски играеше в Купата на България срещу втородивизионен отбор и аз помолих треньора да ме пусне за важен изпит преди мача. Той каза, че това не го интересува, но аз го убедих. Взех изпита и отидох на мача час преди началото.Треньорът се ядоса: "Какви ги вършиш!" и ме остави резерва. Влязох през първото полувреме. Редовното време завърши 0:0. Продължихме напред след изпълнение на дузпи, а аз отбелязах. Треньорът каза: "Благодари на Бога, че спечелихме", продължава Костадинов.

Костадинов говори за двубоят между Поморие и Левски. След 0:0 в редовното време и след 30 минути продължения се стига до изпълнение на дузпи. "Сините" показват по-здрави нерви и побеждават с 4:2 при дузпите. Срещата е на стадион "Лазур" в Бургас. Костадинов реализира втората дузпа. Старши-треньор на Левски по това време е Стойчо Стоев.

"Още не съм наясно в коя област на правото искам да специализирам. Зная, че в България има много високо ниво на корупция. Неотдавна прокуратурата повдигна обвинение срещу министъра на околната среда. Представете си, у нас възникнаха проблеми с водата за цял град! Тя престана да тече постоянно и постъпва само в определени часове. Но на мен не са ми интересни политическите дела, защото политиката у нас е много мръсна. Лично на мен би ми било интересно да се занимавам със спортно право. Може би след 5 години ще искам да бъда спортен мениджър, директор или адвокат. Но дипломата е застраховка, основната ми професия е футболист", добави той.

В края на интервюто Костадинов говори и за настоящия лидер на Ростов Ивелин Попов:

"Сигурен съм, че ако някога имам мениджърска агенция, по това време той ще е директор на някой клуб и ще работим заедно", завърши той.

Арсенал (Тула) с Георги Костадинов удари ЦСКА (Москва)

Арсенал (Тула) с Георги Костадинов удари ЦСКА (Москва)

"Артилеристите" се наложиха с 1:0 като гости