Завърналият се в националния отбор на България след повече от година и три месеца Георги Костадинов ще пропусне неделния мач на своя клубен тим АПОЕЛ (Никозия) заради травма на глезена, съобщи сайтът goal.philenews.com.

В неделя от 17:00 часа АПОЕЛ посреща на стадион ГСП намиращия се на 5-о място отбор на ФК Пафос. Мачът е много важен за домакините, тъй като при победа могат да се надяват на резултат в техен интерес от другата среща между преследвачите АЕК (Ларнака) и Арис (Лимасол). АПОЕЛ води в класирането с 60 точки, Арис е с 56 точки, а АЕК с 55.

Георги Костадинов получи контузия в Кипър

Георги Костадинов получи контузия в Кипър

Националът беше заменен принудително

Костадинов беше заменен принудително в мача с Анортозис миналата седмица още в 28-ата минута, а прегледът с ядрено-магнитен резонанс показа увреждане на връзки и тъкани на глезена. След като от клуба съобщиха, че българският централен полузащитник няма да играе в неделя, добавиха че състоянието му ще се преценява отново другата седмица.

Изданието обаче допълва, че "за АПОЕЛ е трудно без българина в големите мачове". Всъщност в последните три тимът остана без победа, ако Костадинов не е бил на линия.

"Гледайки какво правят "синьо-жълтите", когато българският полузащитник отсъства в мачове с характер на дербита, е видно колко е важен. Той пропусна шест такива мача, от които само два бяха победни за неговия отбор. Общ резултат, две победи, две равенства и две загуби, пише още goal.philenews.com.