Бившият играч на Бурсаспор и настоящ мениджър - Несим Нешадов - сподели пред "Мач Телеграф", че Станимир Стоилов е направил верен ход с поемането на втородивизионния турски Гьозтепе. Той заяви, че вярва в неговия успех още през този сезон.

"Станимир Стоилов отива на едно много хубаво място. Измир е най-хубавият град в Турция, феновете на Гьозтепе са много атрактивни и пламенни. Може би след грандовете техните привърженици са най-запалени. Отборът има нов уникален стадион. Базата им е на изключително високо ниво и се намира в близкия град Урла. Това е една много красива местност. С много хора съм коментирал отбора им и всички са на мнение, че този тим притежава много класни попълнения. Те този сезон могат да влязат в Супер лига. Мъри е уникален треньор и знае как да ги подреди тези футболисти. Като вземат и още няколко нови попълнения, според мен ще влязат в елита. Мъри е точният човек за този клуб. Той няма смисъл да се доказва. Приятел ми е от много години. Не сбърка с този негов ход. Феновете, базата, стадионът и градът са уникални. Повечето жители са изселници. Голяма българска общност има в Измир. Много хора има от бивша Югославия. Ще се напасне много добре с всички хора. Той е много контактна личност", коментира Нешадов.

"Гьозтепе е шести в класирането, но могат да наваксат. Дори с този състав в този момент, ако начело е добър специалист, ще го вкара в първото ниво на Турция. Полусезонът е след месец и ще се видят бързо резултатите. В Турция Стоилов си го спомнят много хора и знаят за него. Всички четат и са запознати с неговите успехи начело и на Левски, и на Астана. Сигурен съм, че ще се справи! Голям и точен специалист е", добави той.

"Нивото в Първа лига на страната е много високо. Има доста добри футболисти, които могат да направят разликата. Ако изключим някои от отборите в Супер лигата, мога да кажа, че повечето тимове от второто ниво са с изравнени сили с тези в първото. Дори бих споделил, че ако изключим Левски, Лудогорец и ЦСКА, повечето тимове от второто ниво на Турция са равностойни на елитните български клубове. Играе се много сериозно. По-трудно е да играеш в Първа лига, отколкото в Супер лига. Убеден съм, че Мъри ще се справи. Гьозтепе има финансите, базите и всичко останало. По качество на базите бих казал, че са на пето място в Турция. Това е от огромно значение. Не виждам какво може да се обърка. Познавам отборите и нивото и Мъри направи много верен ход. Ако вземем шестима от треньорите в Турция бих казал, че Стоилов със сигурност ще е в Топ 6 на най-добрите. Ще се превърне в любимец на феновете!", завърши той.

Стоилов: Не харесвах начина, по който се управлява Левски и напуснах

Стоилов: Не харесвах начина, по който се управлява Левски и напуснах

Новият треньор на Гьозтепе говори за периода си начало на "сините"