Участникът в Лигата на Конференциите Арис (Солун) е бил вариант номер 2 за трансфер на Филип Кръстев при евентуален провал на преминаването му в американския ФК Лос Анджелис, пише сайтът sportdog.gr.

Гърците са били личен избор на Кръстев заради близостта до София, а също така и заради участието си в клубните турнири. "Жълто-черните" от стадион "Клеантис Викелидис" завършиха 1:1 при визитата си в първия мач от втория кръг на Лигата на Конференциите с Арарат-Армения и на 3-и август им предстои реванш. В третия кръг обаче им предстои доста тежко препятствие, ако елиминират арменците. Там ги очаква Динамо (Киев) - макар и отслабен заради политически причини, си остава сериозен тим.

"Арис трябва да намери човекът, който ще дава идеите в средата на терена и ще носи изненадите за противниците. Плановете бяха това да е Филип Кръстев, но той избра да играе в МЛС", пише изданието и допълва, че при провал на разговорите с Лос Анджелис, Арис е бил сигурен нов работодател на българина.

Медиите и в България, и в Гърция написаха за подобна възможност в края на май. Но това не беше потвърдено нито от страна на клуба, нито от страна на футболиста. През миналата година Арис завърши на 5-о място в гръцката Суперлига.

Кръстев ще играе под наем в шампиона на САЩ от миналата година, а при определени обстоятелства ФК Лос Анджелис може да плати и сериозна откупна клауза на "Сити Футбол груп".

Илия Груев: Искам да се утвърдя напълно във Вердер (Бремен)

Илия Груев: Искам да се утвърдя напълно във Вердер (Бремен)