Вече бившият треньор на Иртиш - Димитър Димитров сподели своята версия за скандала, който доведе до неговото уволнение от казахстанския клуб. Ето какво сподели Херо, който вече е спряган за спортен директор на Левски:

"Ден преди мача имахме тренировка в 18.00 часа. Нашият администратор ми каза, че в 6 без 20 минути трябва да бъда в акимата (областната управа). Аз обясних, че това е последна тренировка преди мача, тя е много важна и не мога да я пропусна. Но в отговор чух, че моето присъствие в актимата е задължително, разказва Димитров пред сайта Sports.kz.

Иртиш обвини Димитър Димитров в неявяване на работа

Иртиш обвини Димитър Димитров в неявяване на работа

От клуба потвърдиха, че искат да се разделят с Херо

"На срещата присъстваха президентът на Областната федерация по футбол, началникът на Областното управление на туризма, директорът на клуба и още двама души, които не познавах. Обещаха ми, че разговорът ще отнеме не повече от 30 минути, но когато по мой адрес започнаха да говорят разни лоши думи, не издържах и си тръгнах".

В Казахстан съобщават за грозна раздяла между Димитър Димитров и Иртиш

В Казахстан съобщават за грозна раздяла между Херо и Иртиш

Вижте какво пишат медиите в страната

"И тръгнах за тренировката. До края на самото занимание оставаха 15-20 минути. И когато тренировката приключи, заедно с президента на Областната федерация по футбол, началникът на областното Управление по туризъм и спорт и директорът на клуба, на стадиона пристигна и акимът на Павлодарска област. Той извика охраната и заповяда, че мен и моите помощници не трябва да ни пускат повече, иначе ще си загубят работата".

"Разбира се, никакво забавяне или отлъчване от тактическото занимание не е имало на другия ден. Просто охраната не ни пусна на стадиона. Към тях нямам претенции- не сме се карали, хората просто ми казаха, че изпълняват заповед. И ги разбирам. Накрая отидохме в апартаментите да гледаме мача на компютъра", разказва Димитър Димитров.

"Не съм искал да си развалям договора с Иртиш. Исках да оправя ситуацията. И го казвах- знам и съм наясно с възможностите на нашия отбор. Казах, че оставка няма да подавам. Но когато започнаха да ми говорят лоши думи, просто не можех да ги слушам".

Левски покани Димитър Димитров за спортен директор!

Левски покани Димитър Димитров за спортен директор!

Херо не е опция за треньор пред "сините"

"От самото начало не чувствах никаква подкрепа от ръководството- и това беше до последния момент. А тази лъжа, която те повтарят сега, е една огромна неправда. И да го слушам е обидно и срамно", завършва разказа си Димитров.