Димитър Бербатов се върна към спомените си в Манчестър Юнайтед. Ето какво каза българският голмайстор пред репортер в един от онлайн каналите на "червените дяволи":

"Когато отиваш сред група от победители, се опитваш да научиш нещо. Ти вече си част от техния свят, от тяхното обкръжение, и съответно се стремиш да се впишеш в групата като манталитет. Ако не го сториш, те ще те изхвърлят. Нямам как другите да нагодят към теб. Трябва ти да се пригодиш към тази съблекалня, която е пълна с шампиони. Освен това се нуждаеш от голямо его, за да можеш да се защитаваш, ако се наложи и ако някой те провокира, за да разбере какъв си.

Рио Фърдинанд крещеше по мен през цялото време: "Берба това, Берба онова". И започваш да се вслушваш и да изпълняваш, защото ти си част от тима и също искаш да побеждаваш. И не трябва да приемаш нещата лично. Иначе защо си там?! Искаш да се учиш от най-добрите.

Моят стил беше да забавлявам, но редом с това и да помагам за спечелването на точки с голове и асистенции. Струва си, за да може после някое дете, когато се прибере у дома, да каже "Онзи ден Берба направи това или подаде на Роналдо за гол". За това си струва да играеш футбол.

Димитър Бербатов: Расизмът е проблем и в Англия, и в Италия

Димитър Бербатов: Расизмът е проблем и в Англия, и в Италия

"Не мога да приема критиките, които цяла България получава"

Асистенцията ми към Кристиано срещу Уест Хем е любимата ми. Беше нещо специално. Хората постоянно ме питат, но аз не знам как се случи. Това е навик, тялото ти помни. Когато в дадена ситуация се нуждаеш от някакво изключително отиграване и в същото време гледаш на футбола по този начин, това отиграване ще се случи, защото е вътре в теб. Аз съм го пробвал у дома, за да видя дали ще се получи. И никога не съм си помислял, че ще го направя на мач.

Бербатов: Не съветвам футболистите на Юнайтед да гледат класирането

Бербатов: Не съветвам футболистите на Юнайтед да гледат класирането

"Гледаш къде се намира такъв голям отбор и осъзнаваш как се променят времената, това е истинска лудост"

Винаги съм казвал, че върхът в моята кариера е да премина в Манчестър Юнайтед. След като подписах договора си, след като всичко приключи, се прибрах в стаята си и бях толкова изморен. Трудих се толкова много за това, а и идвах от България, което е една малка страна. И да стигна до най-големия клуб - Манчестър Юнайтед... И тогава си казах "Бербо, успяхме". След спечелването на първия ми медал с клуба си бях вкъщи и празнувах. И тогава осъзнах, че може би Райън Гигс има 102 медала", коментира Берба с чувство за хумор.

Бербатов: Реал (Мадрид) трябва да даде време на Зидан

Бербатов: Реал (Мадрид) трябва да даде време на Зидан

"Всичко знаем какво постигна той"