Българският национал Кирил Десподов ще играе на върха на атаката на ПАОК при утрешната визита на тима на Динамо (Загреб) в турнира Лига на Конференциите, а не на своя обичаен пост на фланга. Това съобщи репортерът Димитрис Цорбадзиоглу от радио sport-fm.gr.

"Десподов ще трябва да използва качествата си като таран, тъй като нападателят Али Самата не е на разположение. Самата преминава в момента лечение поради проблема си с гърба и няма да пътува до Загреб. А в ПАОК не разполагат с други опции.

Легенда на ПАОК засипа с похвали Кирил Десподов

Легенда на ПАОК засипа с похвали Кирил Десподов

Ето подробности

Луческу иска да има варианти и в движение на мача на терена. Българинът е във форма и не бива да бъде ваден от състава, а пускането му на върха дава шанс да го премести в течение на мача на фланга", се казва още в информацията.

Вратарят Живко Живкович също е извън мисията на "двуглавия орел от Севера" , тъй като продължава да страда от вирус, както и Уилям Троост-Еконг , Янис Михайлидис и Джоан Састре. Последните трима продължават програмата за рехабилитация, която следват, и също са извън списъка.

Тренировката днес на ПАОК започна с игра за загрявка и притежание на топката, последвана от работа върху тактическата част, с акцент върху развитието на атаките и завършващи удари, както и специална програма за статични положения.

"В дните преди мача самият старши треньор на ПАОК Разван Луческу, спомена, че е възможно в даден момент в зависимост от развитието на мача да да бъде принуден да използва Десподов на върха на атаката. Още при пристигането на българина на стадион Тумба Луческу подчерта, че е може да се случи, но би искал да го избегне. Медията също така допълва, че в този вариант на използване на наличните футболисти в предни позиции ПАОК е вкарал общо 109 гола досега от началото на подготовката, от които 66 в първенството", пише още на сайтът на спортното радио от Гърция.

Първата осминафинална среща от турнира на УЕФА Лига на Конференциите започва в 22:00 часа българско време на стадион Максимир в хърватската столица, а реваншът е седмица по-късно на 14-и.