Звездата на националния отбор Кирил Десподов се наслаждава на престоя си в ПАОК, с чийто екип прави фурор - 11 гола и 10 асистенции в 25 мача от началото на сезона.

В ефира на рледаването "Тази сутрин" по bTV националът сподели впечатленията си от Гърция и направи съпоставки с България.

Той сподели, че е останал възхитен от местните фенове, след като 4-5000 изпратили отбора на мотори от хотела до стадиона за дербито с Панатинайкос. ПАОК спечели с 2:1 и отново оглави класирането, а в герой за солунския тим се превърна именно Десподов, отбелязал и двата гола.

"Още ми е малко труден гръцкият, но започвам да се справям все по-добре. В отбора комуникираме повече на английски, обаче опитвам да говоря и с гърците, да науча някоя нова дума... Много ми допадат и отборът, и градът. В Солун е приятно, има доста млади хора. Времето е по-хубаво от в България. Голям град е, има разнообразие. От това, което съм видял, ми харесва като цяло.", каза Десподов.

"Имам вече натрупан опит в европейски мачове, както и зад граница. Първият ми такъв престой беше с Каляри в Италия, но тогава бях много млад и не се получи добре. Хубаво е, че не съм се отказал и се опитах по възможно най-бързия начин да поправя нещата, които съм пропуснал. Отидох да играя в Австрия за Щурм Грац, където доста добре ми се получиха нещата. След това прекарах 3 години в Лудогорец, с който натрупах солиден опит в евротурнирите. Надявам се този престой в Гърция да покаже, че съм затвърден футболист."

"Феновете тук са взискателни. ПАОК има многомилионна фенска маса. Любовта им се печели само и единствено с добри игри и резултати. В Европа завършихме на първо място, за Купата сме на полуфинал, водим в първенството. Когато виждат, че си отдаден и играеш със сърце и душа, са изключително щастливи и започват да те обичат."

"Доколкото съм запознат, е имало инцидент с полицай, който е бил ранен и починал. Затвориха футболните терени за два месеца. След 12 февруари ги отварят отново. Хората са зажаднели за футбол. В последния мач - дербито с Панатинайкос, имаше около 4-5000 души пред хотела, които ни изпратиха до стадиона на мотори. Аз не бях виждал такова нещо!".

"От страна на фенската маса в България сме далеч от истината. Тук на нормален мач в първенството с тим, който е, примерно, на десето място, идват около 20-25 000 души. Ние също имаме отбори с много голяма фенска маса - ЦСКА и Левски, но в Гърция са по-отдадени и показват повече любовта си към отбора."

Десподов спечели фенове и съотборници и с изпълнението си на хита "Звъня ти, за да ти кажа" пред тима. След него той получи оферта за дует от изпълнителя на песента - Триандафилос.

"Казах си "Защо пък да не изпея една гръцка песен и да им направя кефа?". А и тя много ми харесва. Исках да им покажа уважение. Кой чужденец в България е дошъл и е изпял българска песен? Никой!"

"Бяха щастливи и се забавляваха с изпълнението ми. Аз изпях само някакъв куплет. След това се свърза с мен певецът Триандафилос. Снощи ходих да си взимам храна от ресторант, бях си поръчал за вкъщи. Готвачите, явно фенове на ПАОК, ме посрещнаха с тази песен."

"По-добре да се фокусирам върху футбола. Мога да си пея, когато съм сам в колата. Но съм щастлив, че ме покани за дует, дори на шега. Той иска да се запознае с мен. Казал съм му, че може да изпеем песента заедно, само когато сме двамата.", разказа Десподов.

"Надявам се да сме все повече българите по европейските терени. Когато имаме национали, които се представят добре в отбори си в чужбина, това ще допринесе за вдигането на нивото. Надявам се и да се случи вече най-накрая да се класираме на голям форум, защото от доста време нямаме успехи.", завърши капитанът на България.

Кирил Десподов зарадва с 30 футболни топки децата на ФК Железница

Кирил Десподов зарадва с 30 футболни топки децата на ФК Железница

За него това е втора такава благородна инициатива