Футболният съюз на Босна и Херцеговина ще стартира преговори за нов договор с националния селекционер Ивайло Петев, съобщава вестник sport1.oslobodjenje.ba.

Българският специалист постигна изключително сериозни успехи със състава, класирайки босненците в Лига А на турнира на УЕФА Лига на Нациите. В последната среща той даде шанс за игра на много млади момчета или такива, които не са записвали минути с националната фланелка. Румъния ги срази с 4:1, но възпитаниците на Петев си бяха подпечатали преминаването на следващата фаза.

"Предстоят разговори между Петев и Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, след които ще стане ясно дали българинът ще продължи да води "драконите". Петев замина за Австрия, след което ще се прибере в България. А след това можем да очакваме разговори с ръководството на Босна и Херцеговина", пише още изданието. "Мачът с Румъния може да е бил последен като селекционер на националния отбор по футбол, ако не се договори с ръководството на федерацията (Н/ФСБиХ) за продължаване на сътрудничеството".

Вниманието на босненската общественост сега е насочено към заседанието на Изпълнителния комитет на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, което е насрочено за 10 октомври и на което със сигурност ще стане ясно дали селекцията ни ще играе приятелски мач с Русия. Но и други неща - например и за предстоящия жребий за Европейското първенство, което Драконите ще посрещнат в урната на водачите, както и за евентуалния нов договор на българския треньор.

Ивайло Петев е изключително щастилив след успеха на Босна и Херцеговина над Черна гора

Ивайло Петев е изключително щастилив след успеха на Босна и Херцеговина над Черна гора

Селекцията на българския специалист спечели групата