Новият треньор на казахстанския Кизил Жар - Никола Спасов бе посрещнат подобаващо в Казахстан. Лично клубният президент, който е бивш такъв и на Астана, е приветствал българския специалист.

Помощник на Спасов ще бъде синът на треньора на Лудогорец Димитър Димитров - Виктор. Той бе асистент на наставника и в предишния му тим - Царско село.

Подробностите за преминаването на Никола Спасов в Кизил Жар сподели пред ТОПСПОРТ неговият агент Мирчо Димитров:

"Много се радваме, че сделката е факт. Да, официално беше оповестена и от клуба.

Никола Спасов е новият треньор на Кизил Жар

Официално: Никола Спасов поема казахстанския Кизил Жар

Негов помощник ще бъде синът на Херо

Приеха Никола Спасов много радушно, като изразиха задоволство, че ще имат възможността да работят заедно с подобен специалист.

Лично президентът на клуба и бивш такъв на Астана го приветства. Феновете също пожелаха много успехи на отбора, под ръководството на новия треньор.

Надявам се Спасов да повтори успехите на останалите ни специалисти, преминали през местния футбол - Станимир Стоилов, Димитър Димитров, Стойчо Младенов, който все още е в шампионата. За мен това ще бъде сериозно удовлетворение.

Снимка 321902

Промотирах Никола Спасов сериозно, защото смятам, че той е подходящ за работата в отбора, а и качествата му са безспорни.

Вече дълги години се опитвам да спомагам за стартирането на професионалния път на наши футболисти и треньори в региона.

За съжаление става все по-трудно. Най-вече поради факта, че преди време от 20 футболисти, 20 ставаха сериозни състезатели. Сега един не можем да отсеем. Виждате и ситуацията в националния отбор, другите ни гарнитури, с няколко изключения...

Мирчо Димитров: Георги Миланов иска да остане в ЦСКА, но интерес към него не липсва

Мирчо Димитров пред ТОПСПОРТ: Георги Миланов иска да остане в ЦСКА, но интерес към него не липсва

"Той ще продължи да играе футбол на високо равнище"

При всички положения обаче съм сигурен, че Спасов ще пасне в тима.

Стадионът не е много голям - за около 8000 души е, а градът е с население от 250 000. Отборът е нов в елита, което съответно подсказва и основната му цел. Тя ще бъде оставане в най-високото ниво на местния футбол. Постижима ли е? Смятам, че по-скоро да", коментира Димитров.

Снимка 332284

Източник: LAP.bg