Бившият нападател на Литекс (Ловеч) - Емир Обуча използва социалните мрежи, за да изрази уважението си към вече бившия селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Обуча и Петев се засякоха един сезон в Литекс като футболисти, а след пристигането си като селекционер на бившата югорепублика Петев веднага е потърсил някогашния си съотборник да му помага.

Петев вече не е треньор на босанците, но за 2 години премина през всички палитри на чувствата на местните, които най-напред недоумяваха защо е назначен. Сега обаче болшинството фенове съжаляват за напускането му, след като Петев спечели групата си в Лигата на Нациите, осигури участие в по-високото ниво в следващото издание, гарантира бараж за място на Евро 2024. Във федерацията пък още не могат да калкулират приходите от УЕФА, които ще влязат в касата.

"Скъпи мой приятелю, ти дойде като джентълмен с най-добро намерение да направиш с нашия национален отбор една добра футболна приказка. Ти си тръгваш като джентълмен, за да предаваш футболните си знания на другите, а ние си оставаме в нашата футболна кал.

С емоцията си към Босна и Херцеговина вие спечелихте всички, които не ви вярваха и показахте как се обича и върши тази работа с чест. От мое име и от името на всички искрени и добронамерени фенове на футбола и националния отбор на Босна и Херцеговина се извинявам за обидите и неудобството, които изпитахте тук. Благодаря ви за всичко, което направихте, за енергията и емоцията, която показахте. Винаги си добре дошъл тук, приятелите ти са тук. Пожелавам ви късмет и останете това, което сте, господине", написа Обуча на своя приятел Петев, цитиран от БТА.

Петев: Предложиха ми осем пъти повече пари, но бях категоричен пред жена ми, че ще изчакам Босна

Петев: Предложиха ми осем пъти повече пари, но бях категоричен пред жена ми, че ще изчакам Босна

"Не съжалявам"