Ръководството на Астън Вила оказа изключителна чест на Стилиян Петров, който бе капитан на отбора за известен период, в който играеше за тима. От клуба стартираха продукция, озагвалена "Иконите", в които се представят големите играчи на отбора, сред които е и Петров.

Ето част от разговора с българина:

"Трансферът беше малко странен. Всъщност бях на път да подпиша с Портсмут, където мениджър беше Хари Реднап. Спомнян си, че всичко се случи два дни преди мач на националния отбор. Аз бях на път, а в този момент Мартин О"Нийл, който беше мениджър на Астън Вила, е сключил сделка със Селтик. Те платиха по-висока цена в сравнение с Портсмут. Аз получих обаждане рано сутринта, за да ми кажат, че преговорите ще ги водя с Вила вместо с Портсмут. Аз проведох кратък разговор с Хари Реднап, който ми обясни, че нищо вече не зависи от него, тъй като Вила е платил повече пари, а те не могат да си позволят такава сума. Преговорите с Вила помня, че продължиха до 3 и половина сутринта. Стана бързичко и неочаквано, но пък беше добре, че направих този избор", казва Стенли.

"Да участвам в онази лятна подготовка ми костваше много. Нека не забравяме, че когато играех, тежах около 84-85 килограма. Когато реших, че бих опитал отново с Астън Вила, тежах 139 килограма. В период от година и половина трябваше да работя с личен треньор, за да се приведа в тегло, което би ми позволило да направя лятна подготовка. Знаете ли? Не съм пропуснал един ден тренировки, не съм пропуснал една секунда! В беговите ми групи имаше момчета като Габриел Агбонлахор, които ме бутаха отзад, за да ми помогнат да завърша упражненията... Когато от клуба ми казаха, че няма да ми направят предложение, се почувствах сякаш прося да получа договор. Това ме нарани жестоко. Оттам просто ми казаха, че няма да ми предложат нищо. Имах толкова много въпроси да задам - как, защо... Но просто вече се бях уморил да се боря. Те не проумяха голямата картина. Пред себе си имах някои оферти от тимове в Чемпиншип, Лига 1. Аз исках да приключа тук. Исках да покажа на хората, че (болестта) се случи тук и ще приключа тук. Не стана така. Заболя ме, да, но вече съм го преодолял. Просто го оставяш назад и продължаваш напред", добавя Петров.

Джеймс Милнър: Стилиян Петров е един велик човек

Джеймс Милнър: Стилиян Петров е един велик човек

"Беше и фантастичен футболист"