Българският полузащитник Георги Костадинов има нов треньор в Кипър, обявиха от клуба му АПОЕЛ (Никозия). "Жълто-сините" уволниха досегашния си старши треньор Софронис Августи и обявиха, че са постигнали споразумение със сърбина Владан Милоевич.

52-годишният Милоевич е едно от големите имена в момента в сръбския футбол, известен с работата си в Цървена звезда (Белград). За последно той е работил в Ал Етифак (Саудитска Арабия). Милоевич има престой в Кипър преди шест години, когато води големия съперник на АПОЕЛ Омония (Никозия).

Софронис Августи се радваше на близо две години комфорт като треньор на АПОЕЛ, нещо немислимо в кипърския футбол, особено за местен човек. Но и този период приключи с равенството 0:0 с АЕЛ (Лимасол), като за гостите от Лимасол това беше едва втора точка от началото на сезона.

Договорът на Милоевич е до юни 2023-а година, а заедно с него идват и трима помощници. В момента АПОЕЛ е на 5-о място с 8 точки, на 4 от изненадващия лидер Арис (Лимасол).

Костадинов пристигна тази година в кипърското първенство след четири сезона в руската Висша лига с екипа на Арсенал (Тула).

Мартин Луков се излекува от контузия и е готов за игра

Мартин Луков се излекува от контузия и е готов за игра

Той отсъства около месец