Новото попълнение на унгарския Мезьокьовежд-Жори Антонио Вутов коментира трансфера си, последните събития във вече бившия му отбор Ботев (Пловдив), както и случващото се в Левски.

"Малко е сложно името на новия ми отбор, но се надявам с изявите ми да го научат във футболните среди у нас. Още при първото ми идване се справих с тази задача. Доволен съм от трансфера, макар че последните събития и последствията да не бяха много приятни. Беше въпрос на време. Аз още след първия кръг от българското първенство бях заявил, че искам да ида в Унгария на нашите шефове, които не ги знам и кои са точно. Казах им, че имам оферта и искам да отида. Доволен съм, че съм тук. В крайна сметка всичко свърши, както исках аз. Надявам се да получа необходимите документи, за да мога да попадна в групата още утре", започна Вутов.

Унгарският Мезьокьовешд-Жори представи Антонио Вутов

Унгарският Мезьокьовешд-Жори представи Антонио Вутов

Атакуващият халф подписа за три години

 

"С мен не беше толкова много, но това, което се случи с Лъчо Балтанов, е много грозно. Това беше много непрофесионално и грозно като постъпка с една от легендите на клуба в последните години, ако мога така да го кажа. Повечето хора в тези среди го познават като футболист, но и като човек. Той е прекрасен човек и не трябваше така да се случат нещата. При мен също не беше лесно. Дойде един момент, в който им казах, че искам да си тръгна. Те казваха нека мине този мач, нека мине следващия мач... Такава ни беше първата нагласа. Не беше лесно, но в крайна сметка в моя случай нещата се развиха и вече съм в друг европейски клуб", продължи офанзивният футболист пред "Дарик радио". 

"Левски в момента е в еуфория, а при Ботев положението е малко странно, трудно, дори необяснимо. Надявам се заради футболистите, заради момчетата да имат малко късмет. Тези футболисти не заслужават това, което се случва в последните две седмици. Надявам се да стана основен футболист в новия си клуб. Дано се аклиматизирам бързо, а едва след това мога да мисля за повиквателни в националния отбор и подобни неща, ако някой следи мачовете в Унгария". 

Антонио Вутов вече не е футболист на Ботев (Пловдив)

Антонио Вутов вече не е футболист на Ботев (Пловдив)

Нападателят прекара три сезона при "канарчетата"

"Да ви кажа честно, ако изключим периода, в който се върнах в Левски, сега за първи път са ми интересни, когато ги гледам по телевизията. Радвам се, че играят мои приятели. Интересно ми е, защото има какво да се види. Стискам им палци и се вълнувам. Преди това, както се казва, ми идваше да сменя канала, когато даваха мач. Отборът ми е много интересен и се надявам да побеждават и да вървят напред. Знаем каква е причината да се стигне до този момент. Няма пари и вече се оглеждат в българските момчета и юношите на клуба. Тези, които са минали през клуба, както и тези, които излизат от юношите в момента. Това е начинът в тия смутни времена. Георги Тодоров винаги е бил такъв. Още като треньор в школата винаги се е опитвал да подготвя и налага юношите към първия отбор. Такава е самата политика на клуба в момента. Да налага собствени кадри и да връща свои юноши. Това е Левски. Всяка година трябва да изважда нови юноши, които да показва пред публиката", завърши Вутов.