През зимния трансферен прозорец тази година, Ангел Грънчов осъществи много интересен трансфер. Бившият защитник на ЦСКА премина в Косово, където в момента защитава цветовете на Фламуртари (Прищина). Отборът му е част от елита на страната и заема деветото място във временното класиране, като ще се бори за оцеляване в Суперлигата до края на сезона.

За последно, бранителят бе част от третодивизионния Миньор (Перник), а интерес към него имаше от Добруджа, но 26-годишният играч предпочете да замине за Прищина.

ТОПСПОРТ се свърза с Грънчов, който разказа за впечатленията си от косовския футбол, както и какви са отзивите в страната след равенството (1:1) с България в двубоя от европейските квалификации.

Ангел Грънчов ще играе за на Фламуртари (Прищина) от Косово

Любопитно: Бивш защитник на ЦСКА ще продължи кариерата си в Косово

Ангел Грънчов облича екипа на Фламуртари (Прищина)

Вече няколко месеца си в Косово. Как се чувстваш там?

- Чувствам се добре. Вече свиквах с живота тук. Опознах и града. Разликата с България не е много голяма. Спокойно мога да кажа, че вече се адаптирах към промяната.

Снимка 415078

Източник: Фейсбук

Сам спомена, че разликата с България не е голяма. Как оценяваш местното първенство и можеш ли да го сравниш с нашето?

- Отборите са доста равностойни и разбира се, близо е до нашето. Съществената разлика е, че тук се пуска много по-свободна игра, има по-здрави влизания. Като цяло се разчита на битка в средата на терена заради това, че самите терени не са в най-доброто състояние. В тимовете обаче има много добри технични футболисти.

Вече имаш няколко изяви с екипа на Фламуртари. Каква е целта пред отбора ти на този етап? Доста близо сте до спасителните места...

- Основната цел пред отбора е именно тази - да запази мястото си в елита. Точките от петото до единадесетото място са доста близки и тепърва ще започнат големите битки за оставане. Всеки един от тези тимове може да се окаже в опасната зона по всяко едно време. 

Снимка 415079

Източник: Фейсбук

Преди да заминеш за Косово имаше информация, че ще станеш част от втородивизионния Добруджа. Какво се случи и как се стигна до трансфера ти във Фламуртари?

- Да, преди да дойда тук наистина имаше интерес към мен от Добруджа, но тогава получих офертата от Фламуртари. Всичко се случи доста бързо. Изобщо не се замислих дали да приема, тъй като перспективите и възможностите, които получаваш тук, са по-големи.

Преди броени дни, България изигра европейска квалификация именно с Косово. Какви са отзивите в страната след равенството?

- Тук съжаляват, че не са успели да постигнат победа, но въпреки това оценяват опита на нашия отбор и че сме се защитавали доста добре.

Снимка 415077

Източник: Фейсбук

Ти как оценяваш представянето на националите ни?

- Аз мисля, че нашите момчета се представиха добре с оглед тактиката на отбора. Спечелиха една важна точка. Преди мача бях казал, че съставът на Косово е много стойностен, като дори и в момента много хора го подценяват заради това, че държавата няма голяма футболна история зад себе си. Тимът обаче разполага с много качествени футболисти и сами ще се убедите в това в следващите мачове.

Какви са твоите очаквания за групата ни? Имаме ли шанс за второто място предвид съперниците - Англия, Черна гора, Косово и Чехия?

- Разбира се, че имаме шанс. Силите са доста изравнени. Взехме точка навън, както и една у дома. Важно е в следващия мач или два да се поздравим с победа. Шансовете ни са не по-малки от преди започването на квалификациите, така че можем да се преборим. Аз вярвам в този отбор. 

Снимка 415039

Източник: Фейсбук

От днес стартират плейофите в Първа лига. Мислиш ли, че ЦСКА или Левски ще успеят да се преборят с конкуренцията на Лудогорец за първото място?

- Не мога да кажа категорично дали ще успеят да се преборят. Следя българското първенство, как се развиват мачовете. Видя се, че и трите водещи отбора бяха доста колебливи в изявите си от началото на сезона. Какво точно ще се случи, може би отговорът ще стане ясен в преките двубои.

Може би ще трябва повече време както на Любослав Пенев, така и на Георги Дерменджиев да променят облика на отборите си, за да спечелят титлата?

- Разбира се, че ще им трябва време и на двамата треньори да наложат своите виждания и схема на игра. В България много обичаме да го казваме това нещо за времето, но е самата истина. На всеки един наставник му трябва именно време, за да предаде идеите си на футболистите, както и да направи правилния подбор на играчи.

Кой е твоят фаворит?

- Честно казано, нямам фаворит. Иска ми се първенството да бъде интересно до самия му край. 

Снимка 415071

Източник: Фейсбук