Бившият футболист на Славия Андреа Христов даде интервю за италианска медия, в която разказа как върви адаптацията му в местния футбол, след като осъществи трансфер в Козенца.

"Амбициран съм и съм наясно, че това е първата стъпка в кариерата ми. Ще видим какво ще се случи през следващия сезон.

Андреа Христов с първи мач като титуляр в Серия "Б"

Андреа Христов с първи мач като титуляр в Серия "Б"

Защитникът изигра 90 пълни минути за Козенца

Търсех възможност да заиграя извън България и Козенца бе най-добрата такава. Чувствам се добре в града, така че мисля, че направих правилен избор, особено защото играя във важен отбор в Серия "Б".

Треньорите решават кога и как да ме използват или да ме оставят на пейката. Работя, за да съм готов и на разположение.

Преди винаги съм играл в четворка в отбрана и никога в схема 3-5-2. Опитвам да науча правилните движения в тренировките и смятам, че в този случай моята роля може да бъде отдясно на защитата. Но ако треньорът реши да ме използва в центъра, със сигурност няма да откажа.

Официално: Андреа Христов подписа с Козенца

Официално: Андреа Христов подписа с Козенца

Договорът му е за наем

Разликите са много. София е столицата на България и животът е различен във всеки аспект. Дори по отношение на храна и така нататък. Имаме различни типични кухни, но в моя район италианските ресторанти са навсякъде. Поради тази причина вече познавах вашата кухня.

Футболът в Италия е бърз, нямаш време да спреш и да помислиш, трябва да мислиш бързо какво да направиш и на кого да подадеш. В моята държава всичко е по-лесно, особено когато добър отбор срещне по-слаб", сподели Андреа.