Агентът на футболиста на Фиорентина Димо Кръстев Пламен Пейчев призна, че младият играч е бил изненадан от повиквателната за националния отбор на България за контролите срещу Кипър и Люксембург.

"Той разбра в понеделник на обяд. Беше малко изненадан, въпреки че в момента националният отбор на България и в процес на подмладяване и в тези контроли могат да се пробват нови неща. В предишните мачове извикаха Илиев от Интер и знаехме, че следят Димо в мачовете на Примаверата, както и в срещата на младежкия национален тим с Унгария. Очаквахме тази покана и тя дойде. Направи удоволствие на всички", каза Пейчев пред fiorentina.it.

"През лятото имаше сондажи на други клубове, но Фиорентина беше убедена, че иска да го задържи и да го развива като защитник, защото преди това играеше като халф. Казаха ни, че наближава моментът, когато ще бъде изтеглен в първия отбор. Ще се чуем скоро да видим дали ще го вземат или ще го пратят под наем. В Италия е трудно за младите, само Ювентус го прави в момента, но защото са в труден период", смята агентът.

"Очаквахме дори да играе в евротурнирите, но Димо се прибра с контузия от мача на младежкия национален отбор, която го спря за 10-15 дни. Той не е тренирал с Италиано, но чака своя момент", уточни Пейчев.

"Съжалявам за Петко Христов, но Фиорентина заслужаваше победата срещу Специя. Трудностите на Петко във Флоренция са същите, като тези на Димо - в отбор с толкова добри играчи е трудно за младите. Петко заслужава да играе в Серия А", завърши Пламен Пейчев.

Младен Кръстаич обяви групата на България за приятелските мачове с Кипър и Люксембург

Младен Кръстаич обяви групата на България за приятелските мачове с Кипър и Люксембург

Единственият дебютант в състава на Кръстаич е Димо Кръстев от отбора на Фиорентина