Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов е отказал две многомилионни оферти от Турция, разкри неговият агент адвокат Радостин Василев пред "България днес".

Националът ще играе през този сезон в австрийския Щурм Грац като отдаден под наем от Каляри. Десподов се прибра в България за лагера на националния отбор.

Официално: Кирил Десподов премина в Щурм (Грац)

Официално: Кирил Десподов премина в Щурм (Грац)

Офанзивният футболист ще играе в астрийския клуб под наем от Каляри

"Трансферът стана за 4-5 дни. Това, че Нестор Ел Маестро е треньор на Щурм, натежа при избора на Десподов. Самият отбор предложи условия, които покриваха изискванията на Каляри и на футболиста. Заплатата му ще бъде покривана от новия клуб. Неговото желание беше да се доказва в Каляри, но там направиха трансфери в офанзивната линия на високоплатени играчи и с по-голям опит.

За нас стана ясно, че няма шанс Десподов да играе при този треньор. Много малко вероятно беше да се разчита на 22-годишен нападател, много по-евтин и по-малко популярен от другите играчи на Каляри в атака. Трябваше да се потърси нов вариант, където Десподов да има сериозни основания да очаква, че ще играе редовно.

След като прие трансфера, едно от основните му изисквания беше да се разчита на него. Щурм е много сериозен отбор и е на ниво Бундеслига в Германия. Не смятам, че Каляри е по-силен.

На този етап това беше най-доброто предложение. Независимо от многомилионните оферти, които получи от Турция. Отхвърли оферти, които надвишаваха тази на Щурм, но идеята беше да отиде на място, където след това да направи следващата голяма крачка", коментира Василев.

Кирил Десподов: Не е имало вариант да се върна в ЦСКА, искаха ме от Холандия, Франция и Турция

Кирил Десподов: Не е имало вариант да се върна в ЦСКА, искаха ме от Холандия, Франция и Турция

"От Щурм четири пъти променяха офертата, за да може да покрият изискванията ми"

Той разкри и защо не се е стигнало до трансфер в Цървена звезда, който ще играе в групите на Шампионската лига за втора поредна година.

"Интересът беше само устен, което нас не ни удовлетворява. Работим само с документи", завърши адвокатът.