Боксьорът от Левски - Борислав Велев, постигна впечатляваща и много категорична победа на MAX FIGHT 54, нокаутирайки Григор Саруханян, информира telegraph.bg.

Рой, както е наричан Велев, беше по-активният от двамата от самото начало и пласира много повече комбинации, които можеха да приключат мача и далеч по-рано, но Саруханян демонстрира изключително сърце и издръжливост. С победата Велев взима и целия хонорар от двубоя - уговорка между двамата.

Велев прати съперника си в нокдаун в края на първия рунд с чудесен ляв ъперкът в тялото. Въпреки тежкото поражение, което можеше да му донесе загуба след едва 3-4 минути бокс, Саруханян, подкрепян в залата от фен фракцията на Левски "София Запад", се изправи и продължи битката.

Редувани леви и десни крошета Рой нанасяше до третия рунд. Наказателната акция на Рой продължи по-натам. Саруханян беше разклатен, а и се нуждаеше от медицинска помощ за кръвотечението над окото в края на третия рунд.

Саруханян се озова на пода отново в края на четвъртия рунд, но все пак намери сили да се задържи на крака при оставащи 45 секунди. След това Велев си загуби гумата и играта се накъса.

Следващите два рунда преминаваха равностойно и с по-малко нанесени удари. И двамата бойци пропуснаха добри шансове да нанесат жестоки попадения в многото си размени в тези минути.

Боби Велев видял притеснение в очите на Сарухaнян, той пък прочел несигурност

Боби Велев видял притеснение в очите на Сарухaнян, той пък прочел несигурност

Битката между двамата е на 2 юни

В последната минута на седмия рунд Саруханян беше пратен в нокдаун след комбинация от крошета на Велев. Независимо от поетите поражения, Григор продължи битката. Рой направи акция в края на рунда, но нямаше успех.

Три-четири поредни леви крошета пак повалиха Саруханян по очи в осмия рунд и съдията взе решение да спре кървавата схватка.