Треньорът на Стойка Кръстева - Борислав Георгиев разкри, че с нея работят усилено в спортното училище "Неофит Рилски", където са учители, и вече обучават със свои колеги 90 деца. Той не пропусна да благодари на двама специалисти, без които златният медал на Кръстева може би е нямало да бъде факт.

"Благодаря на Ивайло Лазаров от НСА, който изключително много ми помогна за физическата подготовка. Аз съм такъв човек, че когато не съм сигурен в нещо или не го разбирам до такава степен, търся помощ.

Той направи така, че Стойка да се намира в тази кондиция, в която я видяхте. Дори се чувахме по телефона от Токио, за да изготвим план всеки ден какво да се прави между срещите, за да не губи скорост и сила. Благодаря и на Иван Иванов, нашият психолог.

Преди финала бях убеден, че Стойка трябва да е агресивна и да напада турската съперничка. Прочетох обаче различни анализи и коментари на мои колеги, които препоръчваха тя да е предпазлива и да не бърза. Това ме разколеба и му звъннах.

Той ми даде много интересен пример с Жозе Моуриньо. Каза ми "Ако Жозе има Меси и Роналдо в отбора си и им каже - играем защита днес, как ще реагират?" Тогава разбрах, че аз имам Стойка Кръстева и тя трябва да играе в атака от първата секунда".

Много любопитна среща се получи и в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски". Там Стойка Кръстева и Борислав Георгиев се запознаха с легендата в кану-каяка Ваня Гешева - носител на златен, два сребърни и един бронзов медали от Олимпийски игри.

Стойка Кръстева: Нямаше нито един слаб боксьор, срещу който аз играх

Стойка Кръстева: Нямаше нито един слаб боксьор, срещу който аз играх

Благодаря на дългогодишното управление, което ни помогна нашата подготовка, заяви боксьорката