Олимпийската шампионка в бокса от Олимпийските игри в Токио - Стойка Кръстева бе избрана за Спортист №1 на месец август в анкета на Пресклуб "България".

"Основно искам да благодаря на дългогодишното управление, което под ръководството на Бойко Борисов направи доста зали, помогна ни нашата подготовка да върви и винаги, когато сме имали някакви нужди, говоря както от мое име, така и от името на федерацията, и сме се обръщали за помощ към министерството и към това ръководство, те са се отзовавали, за да може ние като спортисти да сме на ниво да представим България на Олимпийските игри.

Имам нужда от малко почивка! Не знам дали ще участвам на световното първенство. Ще изговорим кой е най-добрият вариант. Дали да участвам? Дали да не участвам? Просто имам нужда от малко почивка.

Какви бяха мислите ми преди финала? 3 дни преди мача исках да изляза да я държа във въздуха целия мач, тъй като от този състезатели загубих 40 дни по-рано на олимпийската квалификация. Преди мача исках да изляза и да покажа най-добрата игра. По време на финала исках да видят коя е България, и че нейното място е на върха.

Ние също треперихме преди първия ми мач в Токио срещу виетнамката. Мисля, че започнахме от финал надолу. Най-трудният ми мач бе с виетнамката. Нямаше нито един слаб боксьор, срещу който аз играх. Това, че ние ги преодоляхме, а на някои изглеждаше, че е с лекота, означава, че българският отбор по бокс е най-добрият стига да пожелаем да се обединим.

Плевен, Добрич или София? Къде се чувствам най-добре? Щастлива съм че хората отбелязват този труд и това внимание. Най-добре се чувствам в България! Добрич си ми е присърце. В София се чувствам добре от към работа, но за живеене гледаме да избягаме от тук", каза Кръстева.

Стойка Кръстева: Ние сме силен и борбен народ, който сплотен може да постигне всичко!

Стойка Кръстева: Ние сме силен и борбен народ, който сплотен може да постигне всичко!

Златното ни момиче с подробно мнение