74-ото издание на международния турнир "Странджа" ще бъде най-силното досега в исторически план. Това заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински, а думите му се потвърждават и от заявките, които са подадени в навечерието на надпреварата.

Общо 11 от водачите в отделните категории на световната ранглиста на ИБА ще пристигнат за участие в турнира. Това показва справка с класацията броени дни преди началото на състезанието. Още над 30 пък ще са боксьорите, които са поставени в топ 5 на категориите. Сред тях и четирима българи - Станимира Петрова е под номер 3 в ранглистата до 54 килограма, Севда Асенова (48 кг), Ергюнал Себахтин (48 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг) са на пета позиция.

Международният турнир "Странджа" ще се проведе от 20 до 26 февруари в зала "София". Заявки са подадени от над 470 боксьори от повече от 40 държави. Турнирът ще бъде излъчван пряко по b1b.box, а билетите вече се продават в мрежата на URBO. Цените са от 20 до 30 лева за ден, както и може да се купи билет за всички дни, който е на стойност 95 лева. Входът за деца и ученици е безплатен.

И Ирландия бойкотира световното по бокс

И Ирландия бойкотира световното по бокс

Причината е несъгласие с управлението на Умар Кремльов