Тони Белю обяви края на своята кариера след загубата от Олександър Усик в полутежка категория. 35-годишният британец беше нокаутиран в 8-ия рунд в основния мач от боксовата галавечер в Манчестър.

"Опитах да дам най-доброто. Дадох всичко от себе си. Ръкопляскайте за Усик, аплодирайте го, защото той е изключителен боксьор, невероятен шампион. Загубих от един от най-добрите в нашата категория. Победи ме честно, нямам оправдания. Той е страхотен шампион. Най-големият, най-великият боксьор, срещу когото съм стъпвал на ринга. Желая му величие!

Опитах се да го нараня. Мислех, че ще мога. Не знам дори в кой рунд приключихме. Осмия? Имаше толкова много време. Дори не знам с какъв удар ме намери. Той е брилянтен боксьор. Трудно е да го приковеш. Изключителен - олимпийски шампион, печелил е всичко. Той просто е по-добър от мен. Понякога излизаш срещу велики боксьори, губиш и трябва да го приемеш. За мен Усик е най-добрият във всички категории. Той е най-добрият, с който съм се бил. Труден е за улавяне, силен е. Нямам спомен какво стана в този 8-и рунд", каза Белю.

Александър Усик нокаутира Тони Белю в осмия рунд

Александър Усик нокаутира Тони Белю в осмия рунд

Зрителите в "Манчестър Арена" останаха разочаровани, че не видяха сензация