Родният боксьор в полутежка категория Тервел Пулев в неделя ще излезе на ринга за най-сериозното предизвикателство в кариерата си. На 15 май в Лос Анджелис българинът ще се боксира с трикратния шампион в по-долната полутежка дивизия - Сергей Ковальов.

На официална пресконференция преди галата по-малкият от братята Пулеви обяви, че прогнозира победа, макар да уважава много своя именит съперник. Руския боец от своя страна заяви, че изпитва радост от завръщането си на ринга и изобщо не е имал претенции срещу кого ще го направи.

"Искам първо да благодаря на Triller за осъществяването на тази битка и за предоставената ми възможност за този голям двубой с Ковальов. Намирам се в страхотна форма и, както съм казвал много пъти, той ще бъде най-трудният ми противник досега. Прогнозата ми е, че ще остана непобеден след този дуел", заяви Тервел Пулев.

"Винаги съм готов за всеки съперник. Не ме притеснява това, че Тервел Пулев е бронзов медалист от Олимпийски игри. Защо ще се бия именно с него? Това е въпрос към моят промоутър. Аз съм спокоен и готов за всичко на ринга", каза Ковальов.

Както е известно, на същата боксова гала ще се бие и братът на Тервел - Кубрат, който ще се изправи срещу американеца Джери Форест.

Кобрата се надява Тервел да играе за световната титла

Кобрата се надява Тервел да играе за световната титла

"Много труден съперник"