Българският боксьор Тервел Пулев няма да може да се боксира в следващите пет месеца на територията на щата Калифорния. Причината е счупената костица на ръката по време на боя му с американеца Мич Уилямс на 24 март в легендарната зала "Хангара" в Коста Меса.

Бойци на кикбокс звездата Петер Артс застават на пътя на трима български състезатели на SENSHI

Бойци на кикбокс звездата Петер Артс застават на пътя на трима български състезатели на SENSHI

Иляс Букаюа е следващият противник на родната машина Богдан Шумаров

Според законодателството на щата, което се грижи за доброто здраве на спортистите, всеки биксьор получил фрактура се нуждае от минимум 180 дни за възстановяване. В реномирания сайт boxrec.com е отбелязано, че Тервел няма право да се бие в Калифорния до 19 септември 2019 година.

"Ние също ги попитахме каква е причината. Отговориха ни, че е заради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, за да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина", коментира ситуацията пред ежедневника "Тема Спорт" Тервел Пулев.

Интересен факт е, че Пулев спомена за фактурата, след като се завърна в България, малко преди да избухне скандалът, довел до спирането на състезателните права на брат му Кубрат.

За сега не е ясно кога точно носителя на пояса на Европейския съюз, ще се завърне на ринга. Очаква се възстановяването му да продължи до края на месеца, след което той ще възобнови активни тренировки.

Мениджърът Ивайло Гоцев е амбициран Тервел да се бие в главния мач на галавечер в Пловдив. Най-вероятна това ще се случи в началото на юни, като е взможно двубоят да бъде за европейската титла.