Тервел Пулев може да се завърне на професионалния ринг, броени дни след като надделя над Артьом Редко на боксова галавечер в Берлин.

Единственият представител на България в полутежка категория при професионалистите ще се изправи срещу грузинеца Михаил Куцишвили, като това ще се случи на 18 ноември в Германия.

Тервел Пулев разясни: Нямам нито една професионална загуба

Тервел разясни: Нямам нито една професионална загуба

"Наясно съм, че няма как всички да ме харесват"

Самият Тервел потвърди новината в личния си профил в социалната мрежа Facebook (текстът е без редакторска намеса):

"Тервел Пулев излиза срещу най-добрия грузински боксьор в нова гала-вечер в Германия. Седмица след като постигна петата си поредна победа в професионалния бокс, Тервел Пулев отново се качва на ринга. Миналата събота той спечели срещу украинеца Артьом Редко с технически нокаут в третия рунд в Берлин, а тази събота (18 ноември) му предстои нов двубой в Германия.

Този път Тервел ще се боксира в специална вечер в памет на легендарния треньор Фриц Здунек. Тя ще се проведе под надслов "В чест на Фриц" в Нойщат-Гвеле, в близост до Шверин - градът, който в продължение на десетилетия се гордее с най-добрия клуб по бокс в цяла Германия, ръководен от самия Здунек.

Съперник на последния олимпийски медалист в историята на българския бокс е Михаил Куцишвили - боксьор №1 на Грузия, който има 44 победи, 24 от тях с нокаут в професоналната си кариера. Срещата на Тервел Пулев срещу Куцишвили е определена за главна в гала-вечерта, насрочена е за 8 рунда и ще започне под №5, последна в програмата.

Снимка 319701

Източник: LAP.bg

Специален гост на събитието ще бъде и Ули Вегнер - личен треньор на Кубрат Пулев в "Зауерланд", който е един от най-близките приятели на Фриц Здунек. Редом до Тервел на галата ще бъде и Кубрат, който го подкрепяше в близост до ринга и при успеха над Редко в Берлин. Боксовата гала е с начален час 18:00 часа.

Фриц Здунек е считан за един от най-добрите треньори по бокс в историята, както при аматьорите, така и при професионалистите. Дългогодишен наставник на братята Виталий и Владимир Кличко.

Желаещите да присъстват, могат да го направят в Neustadt-Glewe, Sporthalle "Zur Kuhdrift", се казва в съобщението на Пулев до феновете му.

Тервел Пулев отново на ринга до края на месеца

Тервел отново на ринга до края на месеца

"От утре започвам подготовка за мача"