Константин Костов и Викторио Илиев ще боксират за златните медали на Европейското първенство за младежи и девойки в Ереван. В арменската столица двамата се представиха на изключителна висота и се класираха за финалите в своите категории.

При 57-килограмовите даде всичко от себе си и заслужи успех с 4:1 гласа над представителя на Грузия Леван Демурови. Националът ни взе убедително първия рунд, но изпусна инициативата във втория. В решителната трета част обаче Константин търсеше победата до последно и това се отплати. В битката за златния медал Костов ще се изправи в сряда срещу представителя на домакините Гор Азизян.

В категория до 60 килограма пък Викторио Илиев се поздрави с категоричен успех над Артьом Толстой. Талантът ни срази молдовеца с 5:0, като показа много стойностна игра и видимо превъзходство. Негов съперник на финала в сряда ще бъде Билал Дакаев (Русия).

Така воденият от Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев състав се отличи с два финала и един бронзов медал. На трета позиция на почетната стълбичка ще се качи Алейна Мехмед (81 кг), която отстъпи на полуфиналите с 0:5 точки на Нора Комятхи (Унгария).

Отлично! България с три медала от Европейското по бокс в Ереван

Отлично! България с три медала от Европейското по бокс в Ереван

Константин Костов и Викторио Илиев се класираха за полуфиналите и се присъединиха към Алейна Мехмед