Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия турнир в Токио - Стойка Кръстева развя знамето на Добрич в родния си град. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов.

"Развълнувах се, защото тези две имена на мои учители - на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител от пети клас, г-жа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков - тези трима души значат много за мен. На тях дължа всичките си успехи - на първите две в училище и на треньора в залата - те ме направиха това, което съм сега. Изключително съм благодарна на тези хора, защото когато един спортист е на върха, всички са с него, а когато е в падение, малко са хората, които остават до него, а те бяха винаги до мен". Това заяви Стойка по време на посещението си в родния си Добрич.

Централният площад в Плевен отесня за златните Стойка и Ивет

Централният площад в Плевен отесня за златните Стойка и Ивет

Олимпийските шампионки бяха приветствани от няколко хиляди души

С нея бяха съпругът и родителите й, които от години живеят в плевенското село Върбица. Именитата спортистка бе посрещната още от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, първия й треньор Стефан Петков, директора на Спортното училище Николай Дяков и председателя на Спортен клуб "Бокс Добрич" Радослав Йорданов.

"Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома", приветства олимпийската шампионка кметът, като й връчи подаръци - часовник с емблемата на града "Стария Добрич", за да не забравя корените си; книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното училище, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът й ще стои на почетно място в училището. "Благодарна съм, че не сте ме забравили, както аз никога не съм забравила Добрич. Нека нашият град бъде на върха не само в спорта, а и във всичко", каза още развълнуваната Стойка.