Българският боксьор Спас Генов спечели 12-ата си професионална победа и шеста на родна земя. Той надделя над скандалния грузинец Леван Шоня в дългоочаквания реванш помежду им на галавечерта в Пловдив. Миналата година в "Арена Армеец" грузинецът се прочу в световните хроники, след като обезумя и се сби със секунданта си и мениджър Алексей Кособоковс. Същият беше отново в ъгъла му и този път.

Тервел Пулев победи Дешон Уебстър по точки

Тервел Пулев вдигна нов пояс след прекрасна победа срещу Дешон Уебстър в Пловдив

Бългринът беше по-активен, но не можа да нокаутира съперника си

Съдиите дадоха единодушна победа на Спас в атрактивния сблъсък - 79-74, 79-73, 79-75. На практика Шоня има между един и два спечелени рунда.

Първият рунд беше равностоен, като личаха разликите в стратегиите на двамата и Шоня бе по-активен привидно, опитвайки повече мощни удари.  Генов контрираше и се движеше прекрасно. Във втората част българинът разклати с кроше съперника си и не спря да го тормози с водещия си ляв прав, правейки доста добри комбинации.

Грузинецът сваляше ръцете си надолу и постоянно ставаше жертва на много ефективния ляв прав на Генов. 38-годишният българин отвори две аркади на Шоня, едната от които над дясната вежда.

Грузинецът отговаряше с нечисти удари на бургазлията и трябваше да му се извинява, но реферът Венцислав Николов реши да не му присъжда отнемане на точка за наказание.

Четвъртият и петият рунд бяха малко по-равностойни, като Шоня започна да залага на по-безразсъдни атаки с мощни крошета. Той усещаше, че изостава по точки и търсеше нокаута, а Генов се поотпусна и много по-рядко ползваше водещия си ляв прав. Шоня често успяваше да влезе в близка дистанция.

В седмия рунд Генов се окопити и отново наложи преимущество, засипвайки грузинеца с познатите си комбинации. Последната част също премина под  диктовката на бургазлията и той получи заслужено овации от публиката.

Срещата беше подгряваща преди боя на Тервел Пулев с Дишон Уебстър в пловдивската зала "Колодрума".