Даниел Асенов загуби с 1:4 съдийски гласа осминафиналната си битка с Габриел Ескобар Маскунано на олимпийския турнир по бокс.

Именно Ескобар надви Тайсъна на финала в Минск преди две години със същата съдийска оценка.

Първите два рунда бяха изпълнени със скоростни размени и серии от крошета, като точността на испанеца бе малко по-голяма и именно заради това победата беше присъдена на него. Асенов отново показа някои пробойни в защита срещу противник с обратен гард, като старанието му в третия рунд се оказа недостатъчно да компенсира предишното изоставане.

Даниел Асенов: Напълно възможно е да спечеля титлата

Даниел Асенов: Напълно възможно е да спечеля титлата

"Очаквах оспорван мач"

Още в първите секунди Даниел получи ляво кроше в главата и се разлюля, като след това се стремеше да влиза в размени, но испанецът имаше повече успеваемост в тях. Ескобар беше с обратен гард и вече към средата на рунда стана жертва на сериите с десни и леви крошета на Тайсъна. Даниел беше този, който вървеше напред и търсеше близката дистанция, като в последните секунди дори притисна противника си в ъгъла. Четирима от петимата съдии обаче отсъдиха в полза на испанеца.

Ескобар се навеждаше много често в началото на втория рунд, но без да получава забележка от рефера. Даниел пробваше със серии да разбива гарда му, като имаше някои попадения, но ставаше жертва на контриращите десни прави на съперника. Битката продължаваше да бъде свирепа с много размени, но съдиите оценяваха повече агресията на испанеца - отново 1:4 гласа.

Даниел Асенов: Ще опитам да зарадвам България със злато от Токио

Даниел Асенов: Ще опитам да зарадвам България със злато от Токио

"Трябва да имаш и късмет при жребия"

В средата на третия рунд две десни крошета на Асенов попаднаха в целта и Ескобар веднага потърси клинч, защото беше разклатен. Испанецът предимно гледаше да се движи около въжетата и вече избягваше размените, но знаеше, че просто трябва да оцелее до края на 3-те минути. 4:1 съдийски гласа в полза на Тайсъна, но общият сбор в мача не бе в негова полза.