Ампула с неизвестно съдържание е изпил преди мача в Албания починалият български боксьор Борис Станчов. Това съобщи неговият съотборник Руслан Николов пред БНР, който е на разпит в полицията.

Колегата му не знае какво е било съдържанието на ампулата. По думите му, починалият боксьор не за първи път пие подобни медикаменти.

"Треньорът му даде нещо като една ампулка, искаше да му бие инжекция и това да му даде повече агресия и мотивация на ринга. Той не поиска изобщо да го пие, обаче треньорът му каза: "Айде, бе, женчо", и му го сипа във водата и той изпи половината вода. Не искам да лъжа. Просто това, което знам, мога да ви кажа", разказа Руслан Николов.

До подмяната на личните карти на самоличността на Борис Станчов и Исус Величков се стигнало защото Станчов нямал лиценз.

"Треньорът му е казал, че не може да се бие с неговата лична карта и с неговото истинско име, при положение че не може да му изкара лиценз. Ние се познаваме с Боби от една година, от една година го познавам много добре. Много добър човек. Реално на мен ми го изкараха този лиценз за три дни", каза Николов.

На разпит в полицията ще бъдат извикани всички, които имат отношение по случая.

Д-р Георги Езекиев за починалия Борис: Изваден му е фалшив лиценз

Д-р Георги Езекиев за починалия Борис: Изваден му е фалшив лиценз

"Със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин"