Ръкавици на българския боксьор Кубрат Пулев бяха продадени за 7 хиляди лева на търг по време на благотворителния коледен бал на Лайънс клуб "Св. Иван Рилски" и "София Кепитъл".

Претендентът за световната титла в тежка категория е предоставил свои ръкавици, с които провежда ежедневните си спаринги. Сумата ще бъде предоставена за благородни каузи.

Кубрат Пулев и Любомир Ганев подкрепиха волейболистките на Марица

Кубрат Пулев и Любомир Ганев подкрепиха волейболистките на Марица

Сред зрителите бяха още кметът Здравко Димитров - Зико и Александра Начева

След изключително оспорвано наддаване бизнесмен от София купи ценния артикул с автограф от българския нокаутьор.

"С тези ръкавици съм причинил много болка, но все пак говорим за спортна болка. Сега обаче те ще послужат за две смислени каузи, които са за децата на България", сподели Кубрат пред близо 300 гости, връчвайки ръкавиците на спечелилия наддаването.

Специално за благотворителния търг, най-добрият български тенисист Григор Димитров предостави своя лична тениска с автограф, която беше продадена за 2600 лева. Лична фланелка на Йордан Йовчев беше оценена на 1500 лева.

Снимка 455520

Източник: Фейсбук

Общо от търга, индивидуални дарения и събрани средства от томбола бяха събрани 62 хиляди лева. Средствата са за две големи каузи на двата клуба - за закупуване на специализиран ехограф за единствената в България клиника по Детска урология в България, която се намира в "Пирогов" и за закупуване на 100 брайлови машини за училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл".

Лично, за да уважат благотворително събитие на бала, присъстваше изпълняващият длъжността директор на "Пирогов" професор. Николай Габровски, един от най-добрите детски уролози в България - доктор Габриела Минова и заместник-директорът на училище "Луи Брайл" - Любомир Велков.

Специално за търга своя лична футболна тениска предостави и премиерът на България Бойко Борисов.

Снимка 455521

Източник: Фейсбук